fbpx

FAQ

v1.0 11/2022

Generel information

Hvad er forskellen mellem CorPatch® Single og CorPatch® Trainer?

CorPatch® (Single) er et lille medicinsk produkt med en gratis app, der forbereder dig på og giver dig mulighed for at udføre kvalitets hjerte-lunge redning (HLR) I tilfælde af hjertestop. Med CorPatch® kan du regelmæssigt (hver 3. Måned) genopfriske din førstehjælpsviden og træne dine HLR-færdigheder. I en nødsituation støtter CorPatch® Single dig til at tjekke for livstegn, ringe op til alarmcentralen og understøtte dig mens du udfører HLR.

CorPatch® Trainer er en genopladelig løsning for HLR-træning i førstehjælpskurser og den perfekte måde at implementere HRL-feedback i førstehjælpskurser. CorPatch® Trainer er designet til at blive placeret på eksisterende førstehjælpsdukker/manikins.

Alt i alt udgør CorPatch® og CorPatch® Trainer et unikt ’Train-as-you-fight’ koncept., som hidtil ikke har været tilgængelig for førstehjælpskursusudbydere. Den måler dybde, recoil, frekvens og flow for at rådgive brugeren, mens denne udfører HLR.

Hvad er kravene for at bruge CorPatch®?

CorPatch® kan bruges af alle, der er stærke nok til at udføre HLR. Vi anbefaler altid, at du deltager i et førstehjælpskursus inden. CorPatch® er også velegnet til brug af fagfolk, førstehjælpere og medicinsk personale.

For at bruge din CorPatch® er det nødvendigt at downloade CorPatch® app’en til din smartphone. App’en kræver Android 8.0 henholdsvis iOS 14.0 eller nyere versioner med Bluetooth® 4.2 understøttelse eller derover. Vi anbefaler, at du opdaterer enhedens operativsystem regelmæssigt.

Da din CorPatch® forbindes til din smartphone via trådløs Bluetooth®-teknologi, skal der sikres trådløs Bluetooth®- kompatibilitet.
Hold derfor din CorPatch® i passende afstand til din smartphone, mens du bruger den. Vi anbefaler at du afbryder alle andre trådløse Bluetooth®-enheder, mens du bruger CorPatch® for at sikre den bedste datatransmission.

Opsætning af din CorPatch® og CorPatch® App’en

Hvad er systemkravene for at bruge CorPatch®?

For at bruge din CorPatch® er det nødvendigt at downloade CorPatch® app’en til din smartphone. App’en kræver Android 8.0 henholdsvis iOS 14.0 eller nyere versioner med Bluetooth® 4.2 understøttelse eller derover. Vi anbefaler, at du regelmæssigt opdaterer din enheds operativsystem.

Hvorfor skal jeg registrere mig for at bruge min CorPatch®?

Når du køber en CorPatch® via vores webshop, opretter vi en konto til dig. Denne konto giver os mulighed for at gemme resultaterne af dine CorPatch® træningssessioner for dig. Der vil kun blive sendt e-mails til dig for at sikre at din CorPatch® fungerer bedst muligt, og hvis vi har vigtig produktinformation til dig. For at få et overblik over, hvordan vi bruger dine træningsdata, kan du se vores privatlivspolitik (https://corpatch.com/privacy-policy)

Hvis du ikke selv har købt din CorPatch®, vil vi bede dig om at registrere dig i forbindelse med opsætningen af CorPatch® app’en.

Hvorfor skal jeg give tilladelse til at bruge Bluetooth® trådløs forbindelse og/eller GPS for at bruge min CorPatch®?

For at muliggøre en forbindelse til din CorPatch® bruger vi Bluetooth® trådløs teknologi. Det giver os mulighed for at give dig feedback i realtid om din HLR-præstation. I nogle tilfælde er det også nødvendigt med GPS for at sikre en korrekt trådløs Bluetooth® forbindelse. I så fald vil du blive bedt om at give CorPatch® app’en tilladelse til at bruge GPS. De indsamlede data vil kun blive brugt som beskrevet i vores privatlivspolitik (https://corpatch.com/privacy-policy).

Hvorfor vil CorPatch® sende mig notifikationer og e-mails?

Der er flere grunde til at CorPatch® har brug for at sende dig meddelelser eller e-mails. Bemærk venligst, at det eneste formål er at sikre at CorPatch® og app’en fungerer optimalt.

Notifikationer er især vigtige for at få dig tilbage til CorPatch® app, hvis du har foretaget eller simuleret et nødopkald.

Kan jeg bruge min CorPatch®, selv om jeg ikke har afsluttet et førstehjælpskursus endnu?

Vi anbefaler altid, at du først deltager i et førstehjælpskursus. Selv om CorPatch® guider dig fra kontrol af vitale livstegn, nødopkald og udførelse af HLR, er det bedst at lære om førstehjælp på et egnet uddannelsessted.

Førstehjælpstræning og træning med din CorPatch® går hånd i hånd. Hvis du endnu ikke har været i stand til at deltage i et førstehjælpskursus endnu, kan du træne med din CorPatch® indtil da. Vi leverer også et førstehjælpsafsnit, der indeholder de vigtigste oplysninger i forbindelse med hjertestop.

Brug af din CorPatch® I forbindelse med træning

Hvordan bruger jeg min CorPatch® på en sikker måde?

CorPatch® assisterer den uddannede førstehjælper med at udføre hjertemassage på voksne, der ikke viser livstegn og ikke har normal vejrtrækning i overensstemmelse med de gældende internationale retningslinjer for genoplivning.

CorPatch® kan bruges af alle, der er stærke nok til at udføre HLR. CorPatch® er ikke egnet til brug på spædbørn eller børn med hjertestop.

CorPatch® leveres med et medicinsk klæbende plaster på undersiden. Dette skal påføres på patientens hud. Den korrekte placering på brystkassen læres under genoplivningstræning. Når CorPatch® og det klæbende plaster er blevet brugt på patienten én gang, må det ikke bruges igen.

Hvornår du bør bruge CorPatch®

  • Voksne, der ikke viser livstegn og ikke har normal vejrtrækning.
  • De berørte skal ligge på et hårdt, vandret og ubevægeligt underlag, der ikke giver sig under brystkompressioner.
  • Træning på en egnet genstand.

Hvornår du ikke bør bruge CorPatch®

  • På nyfødte, spædbørn eller børn.
  • På personer, der viser livstegn eller som har regelmæssig vejrtrækning.
  • På personer under transport.
  • Når overfladen under personen ikke er fastgjort. I dette tilfælde skal patienten placeres på et fast underlag.
  • På et eftergivende/elastisk underlag.
  • Du føler dig ikke tryg ved at bruge en smartphone.
  • Din CorPatch® er ikke blevet korrekt indstillet før.

Hvordan kan jeg træne effektivt med min CorPatch®?

Vi anbefaler, at du træner med din CorPatch® regelmæssigt (hver 3. måned). Du kan simulere enhver situation, der kan kræve udførelse af en HRL. Du bør også træne simulering af nødopkald (ved at bruge træningstilstand) mindst én gang for at kunne handle så hurtigt som muligt i en virkelig nødsituation.

Du kan også genopfriske din viden om førstehjælp ved at besøge vores førstehjælpssektion i CorPatch® appen.

Hvad er forskellen på trænings- og nød tilstand?

De to former adskiller sig kun på nogle få punkter. Når det drejer sig om træningstilstand, vil nødopkaldet kun blive simuleret. For at du kan handle så hurtigt som muligt i en virkelig nødsituation, er det nødvendigt at træne nødopkaldet for at gøre dig i stand til at handle så hurtigt som muligt i en virkelig nødsituation.

I en rigtig nødsituation er det 1-1-2, der på forhånd er indtastet for at foretage opkaldet. Desuden er HLR feedbacken ikke tidsbegrænset som i træningstilstand.

Er det sikkert at ringe til nummeret i træningstilstand?

Ja, det er sikkert at ringe til det forud indtastede nummer i træningstilstand (ikke 1-1-2) for at træne nødopkaldet. Der afspilles en simulation, som er baseret på et virkeligt nødopkald.

Hvad betyder de forskellige parametre (recoil, dybde, frekvens og flow)?

CorPatch® giver dig anbefalinger om følgende parametre: dybde, recoil, frekvens og flow. Disse parametre er omfattet af retningslinjerne fra Det Europæiske Genoplivningsråd (ERC).

Flow angiver den forløbne tid, du har udført hjertemassage uden pauser.

Dybde angiver procentdelen af dine kompressioner i mål-området på 5-6 centimeter.

Recoil angiver den procentdel af din hjertemassage med fuld aflastning af trykket.

Frekvens angiver den procentvise andel af dine kompressioner med en målfrekvens på 100-120 kompressioner pr. minut.

Til visning af resultaterne af din træning, blev disse parametre analyseret i løbet af en træningssession.

Hvor ofte skal jeg træne HLR med CorPatch®?

Vi anbefaler at du træner HLR hver tredje måned for at være bedst muligt forberedt på en nødsituation. Da din CorPatch® kører med et batteri, der vil blive drænet, informerer vi dig om dets kapacitet. Hvis CorPatch® app’en ikke fortæller dig andet, vil der altid være tilstrækkelig batterikapacitet til at udføre HLR i en virkelig nødsituation. Derfor bør du regelmæssigt forbinde din CorPatch® med CorPatch® app’en.

Brug af din CorPatch® i en nødsituation

Hvordan kan jeg bruge min CorPatch® I en nødsituation?

Du skal bruge CorPatch® til voksne, der er livløse og ikke har normal vejrtrækning. Vi anbefaler at du har din CorPatch® tæt på dig (nøglering). Sørg for at CorPatch® og app’en er forberedt som beskrevet i manualen og/eller Quick Start guiden. Åbn app’en og gå i nød tilstand.
App’en guider dig fra grundlæggende livshjælp til at give hjertemassage. De berørte personer skal ligge på et hårdt og ubevægeligt underlag, der ikke giver efter under hjertemassagen.

Hvordan placerer jeg CorPatch® korrekt på brystet?

Den korrekte positionering på brystet lettes af den medfølgende positioneringshjælp på det klæbemiddel, der skal monteres på din CorPatch®. Den stiplede linje skal placeres lige over brystbenet.

Support og vedligeholdelse

Min CorPatch® viser en fejl. Hvad kan jeg gøre?

En fejl i din CorPatch® vises i øverste højre hjørne af hovedskærmen ved siden af ikonet for batteri og tilslutning. Din CorPatch® bør udskiftes for at sikre ideel støtte, når du skal udføre HLR. CorPatch® app’en hjælper dig med at kontakte support@corpatch.com og give dig de relevante oplysninger.

Hvordan kan jeg sikre den bedste ydeevne af min CorPatch®?

Opbevar altid CorPatch® med det monterede klæbemiddel i den beskyttende indkapsling (nøgleringen), da dette holder produktet beskyttet under daglig brug af dine nøgler.

Hvis du beskadiger det selvklæbende plaster/Patch (f.eks. under træning), skal du sørge for at udskifte Patch på CorPatch®, så det er klar til brug, hvis du er vidne til et virkeligt hjertestop.

For altid at få den bedste ydeevne skal du opdatere din CorPatch® app og firmware regelmæssigt. For at opdatere firmware skal du gå til indstillinger og derefter enhedsdetaljer for at få flere oplysninger om din CorPatch® (dette vises kun, hvis din CorPatch® er tilsluttet). Der vises en UPDATE FIRMWARE-knap, som du skal trykke på.

Konto og indstillinger

Hvordan kan jeg ændre sproget i e-mails?

Hvis du vil ændre sproget i de e-mails, som CorPatch® sender dig, skal du logge ind på dit CorPatch®-web. I øverste hjørne finder du et ikon til at administrere sprogindstillingerne. Ved at klikke eller trykke på det, kan du vælge dit foretrukne sprog.

By clicking or tapping on it you will be able to choose your preferred language.

Hvordan kan jeg sikre den bedste ydeevne af min CorPatch®?

Opbevar altid CorPatch® med det monterede klæbemiddel i den beskyttende indkapsling (nøgleringen), da dette holder produktet beskyttet under daglig brug af dine nøgler.

Hvis du beskadiger det selvklæbende plaster/Patch (f.eks. under træning), skal du sørge for at udskifte Patch på CorPatch®, så det er klar til brug, hvis du er vidne til et virkeligt hjertestop.

For altid at få den bedste ydeevne skal du opdatere din CorPatch® app og firmware regelmæssigt. For at opdatere firmware skal du gå til indstillinger og derefter enhedsdetaljer for at få flere oplysninger om din CorPatch® (dette vises kun, hvis din CorPatch® er tilsluttet). Der vises en UPDATE FIRMWARE-knap, som du skal trykke på.